maandag 28 april 2014

Appel Ananas Cake


Vandaag heb ik een appel ananas cake gebakken, hij is lekker fris door de ananas en de appel maakt het helemaal af!  Een heerlijke combinatie.Hij is lekker smeuïg en de smaak doet me denken aan de zomer!

Wat heb je nodig:
  • Een blik ananasstukjes
  • 2 appels
  • 250 gram bloem
  • 200 gram boter (gesmolten)
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels ananassap
  • 150 gram suiker
  • mespuntje zout           


Verwarm je oven alvast voor op 160 graden.
Laat de ananasstukjes uitlekken maar zorg wel dat je 2 eetlepels sap apart houd.
Schil de appels en snij ze in halve maantjes.


Vet je bakblik in met wat boter en plaats de appeltjes in de bakblik. Strooi er 1 eetlepel suiker overheen.


Mix de suiker en gesmolten boter met een mixer. Doe 1 voor 1 de eieren erbij en mix tussendoor. Voeg de 2 lepels ananassap, bakpoeder en snufje zout toe.
Voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe en mix dit tot een mooi glad beslag.


Strooi wat bloem over de ananasstukjes, dit zorgt ervoor dat de stukjes niet naar de bodem zakken.
Roer met een spatel de ananas door het beslag.


Plaats de bakvorm in de oven voor 55 minuten.
Als de 55 minuten om zijn haal je de cake uit de oven en laat je het 5 minuten afkoelen. Plaats een bord op de bakvorm en keer het voorzichtig om.
Serveer de cake met stukjes appel en slagroom. 
It's delicious!! 


Xx Najoua











Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen