donderdag 17 april 2014

Apple Crumble









Vandaag heb ik een super makkelijk en heerlijk applecrumble receptje voor jullie. Het is niet de standaard appelkruimeltaart zoals we die in Nederland kennen. Het is een Amerikaanse Appelkruimeltaart. Het verschil zit in de bodem, die bestaat namelijk gewoon uit appels en niet een deeglaagje. Voor dit receptje hoef je denk ik niet speciaal naar de supermarkt want de ingrediënten heb je meestal al thuis :)

Wat heb je nodig:

  • 50 gram bloem
  • 40 gram suiker
  • 60 gram boter
  • 2 appels
  • Snufje zout
  • 1tl kaneel

Verwarm je oven alvast voor op 200 graden. 
Doe de bloem, boter, suiker en snufje zout in een beslagkom en mix tot dat er kruimels ontstaan.


Schil de appels en verwijder het klokkenhuis. Snij de appels in dunne plakjes en verdeel het over de bodem van een ovenschaal.


Strooi de kaneel en 2 tl suiker over de appels.


Nu kan je de kruimels verdelen over de appeltjes.

Plaats de schaal in de oven voor 35 minuten. Als de bovenkant mooi gekleurd is kan je de schaal uit de oven halen.




Thats it! Easy peasy right? :)

Xx Najoua





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen