dinsdag 8 april 2014

Marmercake met gekarameliseerde cashewnootjes



Hallo allemaal!

Hier is hij dan, mijn eerste recept op de Sweetest Bakery!

Vandaag laat ik zien hoe je deze heerlijke en simpele marmercake kan maken.










Dit heb je nodig:
100 gram ongezouten cashewnoten
200 gram witte basterdsuiker
200 gram boter (op kamer temperatuur)
200 gram bloem
25 gram cacaopoeder
4 eieren
2 eetlepels honing




Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 160 graden en vet je bakvorm (mag ook een ronde zijn) in met wat boter.
Doe de cashewnootjes in een pannetje en rooster ze ongeveer 5 minuten, kijk uit dat je ze niet verbrand dus zet het vuur niet te hoog. Als ze een mooi bruin kleurtje hebben doe je 2 eetlepels honing bij de nootjes en laat je dit nog zo'n 5 minuten op een laag vuurtje staan. Als de 5 minuten om zijn plaats je dit mengseltje op een stuk bakpapier en laat je het afkoelen.





Dan gaan we nu verder met het beslag.
       Meng de suiker en boter met een mixer totdat het romig wordt. Meng 1 voor 1 de eieren door het
   beslag en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Mix alles nu 4 minuten lang op de hoogste stand tot dat het een mooie gladde mengsel is.






Doe net iets minder dan de helft van het beslag in de bakvorm.
Meng de cacaopoeder door het overgebleven deeg in je beslagkom.
Schenk het cacao-beslag in de bakvorm op het normale beslag.
Roer voorzichtig met een paar slagen het cacaodeeg met de onderste laag.




Hak de afgekoelde cashewnootjes in stukjes en strooi het over het beslag.




Leg de bakvorm in het midden van de oven en bak de cake 45 minuten. Laat de cake goed afkoelen voordat je het uit de bakvorm haalt.
Thats it! Een heerlijke aparte cake die je in een mum van tijd hebt klaargemaakt!



Xx Najoua
















Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen