woensdag 23 april 2014

Roomboter Chocolade Koekjes


Vandaag heb ik roomboterkoekjes gebakken en ik wilde het recept graag met jullie delen want ze zijn echt heerlijk, al zeg ik het zelf! :p but seriously ze zijn echt yummy!)


Wat heb je nodig:

  • 100 gram suiker
  • 150 gram roomboter
  • 200 gram bloem
  • 3 theelepels cacao
  • 50 gram witte chocolade 
  • Zakje Vanillesuiker

Verdeel de bloem, suiker en boter over 2 beslagkommen. Dus 50 gram suiker, 75 gram boter en 100 gram bloem per beslagkom. Voeg in 1 van de beslagkommen de cacao en de vanillesuiker in de andere. Ik heb de boter even in de magnetron verwarmd. Dit hoef je niet te doen als de boter al op kamertemperatuur is. Het beste is als je het al ruim van tevoren uit de koelkast haalt. Kneed van de inhoud van beide kommen twee deegballen. Leg ze vervolgens (in vershoudfolie) 10 minuten in de koelkast.Zet je oven alvast aan op 170 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Pak een beetje van het cacaodeeg en vanilledeeg en vorm een klein balletje. Rol ze mooi rond. Ze moeten ongeveer even groot zijn als een ping-pong balletje.
Plaats de balletjes op de plaat en zorg dat er genoeg ruimte tussen de balletjes zit. Druk voorzichtig met je vinger op het balletjes en maak kuiltjes.Plaats de bakplaat in de oven voor 20 minuten.
Als de koekjes klaar zijn plaats ze dan op een rooster om af te koelen. Wees voorzichtig want de koekjes zijn nog zacht dus ze kunnen snel breken.Als de koekjes zijn afgekoeld kunnen we ze versieren met de witte chocolade.
Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie. 
Dip een vorkje in de chocolade en maak snelle zigzaggende bewegingen over de koekjes.


Laat de koekjes nog even staan zodat de chocolade kan stollen en klaar zijn je heerlijke koekjes!


Xx NajouaGeen opmerkingen:

Een reactie posten